Rechtsbijstandverzekering soms dubbel bij autoverzekering

Rechtsbijstandverzekering soms dubbel bij autoverzekering

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten maar daarnaast ook een autoverzekering heeft, bestaat er een kans dat u op dit vlak dubbel verzekerd bent. Een aantal autoverzekeringen heeft namelijk ook een rechtsbijstandverzekering in het pakket zitten. Het kan dus geen kwaad om dit eens uit te zoeken. Wellicht kunt u uw rechtsbijstandverzekering opzeggen of uw autoverzekering aanpassen.

Rechtsbijstandverzekering verkeersmodule

verkeersmodule-dubbel-blogHet is mogelijk om een rechtsbijstandverzekering te hebben waar een verkeersmodule in voorkomt. In dit geval bent u, bij uw rechtsbijstandverzekering, ook voor uw auto verzekerd, wanneer het gaat om rechtsbijstand in het geval van schade. Hierbij krijgt u rechtsbijstand bij het verhalen van aanrijdingsschades. Hier vallen alle soorten vervoersmiddelen onder, zoals auto, openbaar vervoer of de fiets, en ook skaters of voetgangers. Dit geldt voor zowel gezinsleden als passagiers. Sommige rechtsbijstandverzekeringen kunnen ook contractuele zaken voor u behandelen. Hiervoor vindt u meer duidelijkheid in de polisvoorwaarden.

De verhaalsrechtbijstand

Het is echter ook mogelijk dat u juist een rechtsbijstandsmodule bij uw autoverzekering hebt. Dit is een rechtsbijstandsverzekering alleen voor de auto. Zo kunt u bijstand krijgen bij het verhalen van de schade op de tegenpartij: de verhaalsrechtbijstand. Meestal wordt dit als aanvulling bij een WA- of beperkt casco verzekering gesloten. Ook is het mogelijk om verkeerrechtsbijstand af te sluiten. Dit houdt in dat u juridische hulp kunt inschakelen bij geschillen over bijvoorbeeld het bezit van een auto.

Dubbele verzekering

Om er achter te komen of u een dubbele verzekering hebt afgesloten kunt u het beste uw verschillende polissen eens naast elkaar leggen. Er is namelijk een grote kans dat u dubbel verzekerd bent. Wanneer dit het geval blijkt te zijn, kunt u één van beide verzekeringen/verzekeringsmodule opzeggen. Kijk echter wel goed wat er precies verzekerd is omdat polissen behoorlijk kunnen verschillen.