Reguliere autoverzekering of bestelautoverzekering?

Reguliere autoverzekering of bestelautoverzekering?

Iedereen die zelf eigenaar is van een auto heeft de verplichting hier minimaal een WA autoverzekering voor af te sluiten. Of dit een reguliere autoverzekering wordt of een bestelautoverzekering is afhankelijk van een aantal factoren. Voor een bestelautoverzekering moet uw voertuig als bestelauto worden aangezien.

Wat is een bestelauto?

BestelautoIn principe kan een bestelauto voor zowel zakelijke als prive doeleinden gebruikt worden, alhoewel het voertuig meestal voor zakelijke doeleinden gebruikt wordt. In principe dient het voertuig voornamelijk ingericht te zijn om goederen te kunnen vervoeren. In sommige gevallen zijn er zitplaatsen achter de bestuurderstoel en in sommige gevallen niet.

Wel dient het voertuig soiezo over een laadruimte te beschikken, anders wordt er niet over een bestelauto gesproken. Daarnaast mag het voertuig niet meer als 3500 kilo wegen, ander spreek men alweer over een vrachtauto.

De verschillende mogelijkheden

Als u een autoverzekering afsluit heeft u de keuze uit drie verschillende soorten dekkingen, ditzelfde geldt voor een bestelautoverzekering. Zo kunt u kiezen voor een WA, WA+ of All Risk dekking. Welke schade precies gedekt zal worden is afhankelijk van de gekozen dekking.

Indien het voertuig al een redelijk oude leeftijd heeft zal doorgaans gekozen worden voor een WA dekking. Bij een middelbare leeftijd daarentegen voor een WA+ dekking, vanwege dat schade aan eigen voertuig in bepaalde gevallen ook gedekt is en bij een jonge leeftijd voor All Risk gezien hier het meeste gedekt is.

De goedkoopste en beste verzekering

Door verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken kunt u de goedkoopste reguliere autoverzekering of bestelautoverzekering voor uw situatie vinden. Voor iedereen is een andere aanbieder het goedkoopst, dit is afhankelijk van verschillende persoonlijke factoren. Let echter niet alleen op de goedkoopste, maar ook op de voorwaarden die verzekeraars hanteren.

Soms kunt u profiteren van bijvoorbeeld een aantrekkelijke nieuwwaarde regeling of andere handige voordelen.