Rijden zonder autoverzekering

Rijden zonder autoverzekering

In Nederland en vele andere landen is het voor een autobezitter wettelijk verplicht een autoverzekering te hebben. Hiervoor geldt dat minimaal een WA autoverzekering aangeschaft moet worden, deze dekt namelijk de schade aan anderen. Iedereen kan hierdoor de weg betreden met de gedachte dat de schade vergoedt kan worden. Doordat het wettelijk verplicht is bent u dan ook strafbaar om te rijden zonder autoverzekering, zelfs om in het bezit te zijn van een auto zonder autoverzekering. Dit kan dan ook diverse gevolgen hebben.

Boete RDW en politie

De RDW controleert of er een auto op uw naam staat en of deze verzekerd is, terwijl er wel een verzekeringsplicht geldt. Indien dit niet het geval is leggen zij een boete op, deze bedraagt 400 euro en kan bovendien 3 keer per jaar uitgedeeld worden. Onverzekerd een auto op uw naam hebben kan u dus 1200 euro per jaar kosten.

Rijdt u onverzekerd rond en wordt u staande gehouden door de politie? Dan krijgt u ook nog eens een boete van de politie ter waarde van 550 euro. De premie van de autoverzekering ligt dan ook lager dan alle boetes die u riskeert, zeker wanneer u voor de aller goedkoopste autoverzekering kiest. Maak een vergelijking en kies voor een goedkope autoverzekering in plaats van het riskeren van boetes.

Schade door onverzekerd rondrijden

schade-onverzekerdEen schade kan altijd voorkomen, ook wanneer u onverzekerd rond rijdt. Een ongeluk zit al in een klein hoekje, maar de kosten van zon ongeluk kunnen hoog in de cijfers oplopen. Wanneer u onverzekerd rond rijdt bent u verantwoordelijk voor deze schades. Zeker wanneer er letselschade bij komt kijken lopen de kosten enorm hoog op. Neem niet de risico’s van boetes en de gevolgen die kunnen komen kijken bij een schade, maar wees verstandig en kies voor een goedkope autoverzekering.