All Risk autoverzekering

All Risk autoverzekering

Wilt u de meest uitgebreide dekking voor uw auto? Dan is de All Risk autoverzekering de beste optie voor u en voor uw auto. Bij de keuze voor de type dekking heeft u namelijk drie keuzes, een WA, WA plus of All Risk dekking. Doorgaans wordt de All Risk dekking ook wel de WA volledig casco dekking genoemd.

Wat is er gedekt?

Met de All Risk autoverzekering is naast de dekking voor wettelijke aansprakelijkheid, de schade die u veroorzaakt aan anderen ook de schade gedekt die u zelf heeft veroorzaakt aan uw eigen voertuig. Ook schade die afkomstig zijn als gevolg van vandalisme, ruitbreuk, storm, brand, diefstal, loslopende dieren en natuurrampen gedekt. Het grootste verschil met de WA plus autoverzekering is dat ook schade waaraan u zelf schuldig bent wordt vergoed. Hierbij kunt u denken aan een auto ongeluk waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

Voor wie is de All Risk autoverzekering geschikt?

allrisk-geschiktDe All Risk autoverzekering kan in principe voor elk soort auto aangeschaft worden. De keuze voor de dekking is namelijk een persoonlijke keuze. Of het verstandig is om de All Risk autoverzekering te kiezen voor een oude auto met lage dagwaarde, dat waarschijnlijk niet. U betaald namelijk relatief veel premie terwijl u bij totaalschade enkel de dagwaarde uitgekeerd krijgt. Er wordt dan ook geadviseerd door verzekeraars voor de All Risk dekking te kiezen bij een auto met een leeftijd tot 5 jaar. Ook wanneer de auto op een financiering berust is het verstandig te kiezen voor de All Risk autoverzekering.

Vergelijken

Wilt u een All Risk autoverzekering afsluiten? Bekijk dan goed wat u aan premie gaat betalen bij de verschillende verzekeraars, dit kan namelijk honderden euro’s per jaar schelen. Let vooral bij nieuwe auto’s ook op andere zaken als een nieuwwaarde regeling zodat u bij totaalschade in staat bent het voertuig opnieuw aan te schaffen.