All Risk dekking autoverzekering

All Risk dekking autoverzekering

De All Risk dekking autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering die er beschikbaar is. U kiest als het ware voor een dekking tegen praktisch alles wat er met uw auto kan gebeuren, zodat u de financiële consequenties van een schade in ieder geval niet zelf hoeft te dragen. Naast de All Risk dekking autoverzekering bestaan ook de Beperkt Casco dekking (zelf toegebrachte schade wordt niet vergoed) en de WA autoverzekering (alleen schade aan derden wordt vergoed). De WA autoverzekering is de minst uitgebreide en verplichte variant voor iedereen die men een voertuig de openbare weg op wil.

Dekking All Risk autoverzekering

dekking-allriskDe dekking van de All Risk autoverzekering is zeer uitgebreid. De schade die u toebrengt aan anderen wordt netjes vergoed, maar ook de schade als gevolg van ruitbreuk, brand, diefstal, inbraak, joyriding, botsingen met loslopende dieren, storm, hagel en overstromingen wordt vergoed. Bovendien kiest u voor een dekking bij botsen en omslaan, ook wanneer u daar zelf verantwoordelijk voor bent, net als bij het te water raken, het slippen of vandalisme. Het is uiteraard van belang dat u de schade niet opzettelijk veroorzaakt, aangezien de All Risk dekking autoverzekering dan niet uit zal keren.

Wanneer All Risk dekking autoverzekering afsluiten en opzeggen?

U kunt de All Risk dekking autoverzekering het best afsluiten wanneer u een nieuwe auto koopt, of wanneer het gaat om een auto van 4 jaar of jonger. Het risico op een schade die flink in de papieren loopt is dan nog vrij groot, waardoor het verstandig is om een uitgebreide dekking af te sluiten.

Zodra uw auto ouder dan 4 jaar is kunt u de dekking beter omzetten naar een Beperkt Casco autoverzekering. De All Risk dekking autoverzekering wordt dan relatief duur, in vergelijking tot de waarde van de auto op dat moment.