Ruitschade autoverzekering

Ruitschade autoverzekering

Ruitschade is erg vervelend, voornamelijk doordat dit gerepareerd dient te worden. Een sterretje in de voorruit kan namelijk al snel een barst worden, dit kan al plaatsvinden door temperatuurwisselingen. Het is dan ook belangrijk dat er bij ruitschade vrijwel direct actie ondernomen wordt om verdere beschadigingen te voorkomen. Maar hoe zit het eigenlijk met de autoverzekering bij ruitschade, wordt dit altijd wel volledig vergoed?

Afhankelijk van dekking

afhankelijk-ruitschadeOf er überhaupt een vergoeding voor ruitschade binnen de autoverzekering uitgekeerd wordt is afhankelijk van de dekking. Bij de WA beperkt casco en volledig casco autoverzekering dan valt ruitschade binnen de dekking. Bij een WA autoverzekering helaas niet, hierdoor dient de schade uit eigen zak betaald te worden. Echter adviseren wij u het desondanks snel te regelen, want een sterretje wordt al snel een grote barst en in het ergste geval moet u de hele ruit vervangen. Mocht de ruitschade wel binnen de dekking van uw autoverzekering vallen dan is er een kans dat niet het gehele bedrag vergoed wordt, maar dat er een eigen risico in mindering wordt gebracht.

Eigen risico ruitschade

Bij veel WA beperkt casco en volledig casco autoverzekeringen geldt er een eigen risico bij het claimen van schades. Helaas wordt hierdoor niet de gehele schade vergoedt en betaald u het eigen risico zelf. Echter gelden er bij ruitschades wel bij de meeste verzekeraars andere voorwaarden. Hierbij kunt u denken aan een standaard eigen risico, maar bij sterretjes weer niet. Of wanneer u kiest voor een erkend bedrijf van de autoverzekeraar wordt het eigen risico niet berekend. Dit komt doordat het repareren van sterretjes vele malen voordeliger is dan het vervangen van de hele ruit, autoverzekeraars stimuleren dan ook de sterretjes vroegtijdig te repareren.

Bij enkele verzekeraars werkt het ook andersom. Hier heeft u mogelijk standaard geen eigen risico bij reguliere schades, maar bij ruitschades juist weer wel. Kijk in de polisvoorwaarden voor de regelingen omtrent ruitschades.