Schadevrije jaren aantonen

Schadevrije jaren aantonen

Wilt u uw schadevrije jaren aantonen, bijvoorbeeld omdat u over wenst te stappen naar een nieuwe verzekeraar? Vanaf 1 september 2007 werken de verschillende verzekeraars met het Roydata systeem, waardoor het direct duidelijk is hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Loopt uw verzekering al van voor die tijd? Dan kunt u een royementsverklaring aanvragen.

Royementsverklaring

royementsverklaring-aantonenU kunt de royementsverklaring aanvragen op het moment dat u over wenst te stappen van verzekeraar. U kunt het document 1x aanvragen bij uw oude verzekeraar. Houd er rekening mee dat het document geen tweede keer verstrekt zal worden, omdat het een waardedocument is. Het document is maximaal 1 jaar geldig, waardoor het verstandig is om binnen die tijd een nieuwe autoverzekering af te sluiten. In bepaalde gevallen nemen verzekeraars ook na dat jaar een royementsverklaring over, al is het verstandig om daarmee in overleg te treden met uw nieuwe verzekeraar.

Roydata systeem

Sinds 1 september 2007 is het voor nieuwe verzekeringen niet meer nodig om een dergelijke verklaring aan te vragen. In plaats daarvan plaatsen de verschillende verzekeraars hun data in een centraal systeem, waar vervolgens ook alle verzekeraars weer toegang toe hebben. Dit maakt het uitstekend mogelijk om na te gaan hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. U heeft dit aantal nodig om gebruik te kunnen maken van de no-claimkorting zoals u die heeft berekend bij het vergelijken van de premies.

Heeft u een leaseauto en heeft u een verklaring van uw schadevrije jaren nodig? Dan is de kans groot dat de verzekeraar een leaseverklaring van de leasemaatschappij zal accepteren, waarop staat hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Tenslotte kunt u gebruik maken van de werkgeversverklaring. Houd er echter rekening mee dat deze maar zelden worden geaccepteerd, waardoor het verstandiger is om een van de andere wegen te bewandelen.