Schadevrije jaren motorverzekering meenemen naar autoverzekering?

Schadevrije jaren motorverzekering meenemen naar autoverzekering?

Zowel bij de auto als motorverzekering bouwt u schadevrije jaren op, ieder jaar dat er geen schade geclaimd wordt is dit 1 jaar. Deze schadevrije jaren zijn vervolgens geldig op de auto of motorverzekering en kunnen dus ook meegenomen worden naar zowel de autoverzekering als de motorverzekering.

Op beide voertuigen

Schadevrije jaren bouwt u op voor 1 voertuig, dit kan de motor of auto betreffen. Als u eerst een motor had en nu een auto dan kunt u wel deze schadevrije jaren meenemen naar de autoverzekering en andersom. Echter is het helaas bij veel verzekeraars niet mogelijk om de schadevrije jaren voor beide verzekeringen te gebruiken. Echter is het in sommige gevallen wel mogelijk, informeer dan ook naar de mogelijkheden hiervoor. Hoe dan ook de schadevrije jaren blijft u opbouwen voor 1 voertuig.

Mocht u wel gebruik maken van dezelfde schadevrije jaren voor het tweede voertuig, dan verliest u deze wel zodra u het tweede voertuig bij een andere verzekeraar onderbrengt. Bij het eerste voertuig kunt u dit wel meenemen. U kunt namelijk in principe maar 1 keer aanspraak maken op de no-claim korting die voortkomt uit opgebouwde schadevrije jaren, maar bij sommige verzekeraars kunt u dezelfde no-claim korting dus wel op een tweede voertuig laten gelden.

Hoeveel schadevrije jaren heb ik om mee te nemen?

Als u zich afvraagt hoeveel schadevrije jaren u momenteel heeft om mee te nemen dan kunt u uw polis blad raadplegen, in de meeste gevallen staat het hierop vermeld. Mocht u deze niet kunnen vinden kunt u contact opnemen met uw tussenpersoon of verzekeraar, deze kan vervolgens het Roy-Data systeem raadplegen om te zien hoeveel u er heeft opgebouwd. Dit systeem wordt gebruikt om de huidige stand van uw schadevrije jaren te controleren, dit wordt dan ook door nieuwe verzekeraars gebruikt om de eventuele no-claim korting te kunnen bepalen.