Schadevrije jaren overdragen naar partner

Schadevrije jaren overdragen naar partner

Wilt u schadevrije jaren overdragen naar uw partner en bent u benieuwd hoe dat werkt? We sluiten de autoverzekering in Nederland af op naam van één persoon. Dat kan met name bij stellen tot uitdagingen leiden, bijvoorbeeld wanneer u samen gebruik maakt van de auto. De persoon met de autoverzekering bouwt de schadevrije jaren op, daar is bij de ander geen sprake van. Gaat u uit elkaar en wilt u de schadevrije jaren verdelen? U kunt de schadevrije jaren overdragen op de ander, zodat u daar samen gebruik van kunt maken.

Overnemen bij scheiding

scheiding-jarenHet is bijvoorbeeld na een scheiding mogelijk om schadevrije jaren over te nemen van uw ex-partner. Het is van belang om te beslissen wie de auto houdt en de verzekering op naam van die persoon te zetten. De schadevrije jaren komen dan automatisch op naam van die persoon te staan. Koopt u daarna een andere auto? Houd er rekening mee dat u dan weer op 0 schadevrije jaren zal beginnen. Het is daarom verstandig om dit goed te overleggen met de verzekeraar en daar informatie over in te winnen.

Schadevrije jaren overdragen

Wilt u schadevrije jaren overdragen aan iemand anders? Dat kan door middel van een schriftelijke verklaring. Het gaat om de afstandsverklaring die u kunt gebruiken om een ander de schadevrije jaren over te doen. Dit kan overigens alleen als u de schadevrije jaren wilt overdragen aan iemand die al bekend is bij de autoverzekeraar. Geef het daarom direct aan op het moment dat uw (ex-)partner of kind regelmatig gebruik maakt van de auto. Het is in een later stadium dan mogelijk om de schadevrije jaren over te dragen en daar op die manier op de juiste wijze afstand van te doen.