Schadevrije jaren overdragen

Schadevrije jaren overdragen

Wilt u uw schadevrije jaren overdragen aan uw partner of wilt u een tweede auto kopen en gebruik maken van dezelfde schadevrije jaren? Dit is niet altijd mogelijk, afhankelijk per verzekeraar zijn er soms een aantal mogelijkheden.

Schadevrije jaren overdragen aan partner?

Schadevrije-jarenBij sommige verzekeraars is het mogelijk om de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd over te dragen aan uw partner. U dient dan wel getrouwd of samenwonend te zijn, anders is het niet mogelijk. Ook is het hierbij van belang hoe lang uw partner al zijn of haar rijbewijs heeft, er kan namelijk niet meer schadevrije jaren overgedragen worden als het aantal jaren dat uw partner in het bezit is van het rijbewijs. U dient bij uw verzekeraar na te vragen of dit bij deze verzekeraar daadwerkelijk mag en wat de precieze regels zijn die zij hiervoor hanteren. Ook willen zij een schriftelijke verklaring ontvangen die door zowel u als uw partner ondertekend is.

Nieuwe auto

Schadevrije jaren worden opgebouwd voor het voertuig waarmee u rijdt, bij de aanschaf van een tweede auto heeft u nul schadevrije jaren. Wel is het mogelijk de schadevrije jaren te wisselen naar het andere voertuig, dit kan voordelig zijn wanneer de tweede auto duurder is als de eerste.

Overigens maken sommige verzekeraars wel gebruik van een tweede gezinsautoregeling. U krijgt in dit geval dezelfde no-claim korting als op uw eerste auto, hiervoor dient u wel beide auto’s bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Indien u dus twee auto’s heeft en al een flink aantal schadevrije jaren opgebouwd heeft doet u er verstandig aan te kijken naar een verzekeraar die gebruik maakt van deze regeling, dit kan onwijs schelen in de maandelijkse kosten.