Sistercar clausule

Sistercar clausule

Indien u in het bezit ben van twee of meer auto’s en deze auto’s met de bijbehorende autoverzekeringen ook op uw naam staan, dan is de sistercar clausule erg interessant voor u. De sistercar clausule is dus alleen interessant wanneer beide autoverzekeringen op uw naam staan, niet wanneer een auto op bijvoorbeeld de naam van uw partner staat.

Wat houdt de sistercar clausule in?

sistercar-blogWettelijk gezien kan je niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die je toebrengt aan jezelf. Als u twee auto’s op uw naam heeft staan en u brengt met de ene auto schade toe aan de andere auto, dan ontstaat hier een wettelijk conflict en zal de schade niet vergoed worden. U kunt bijvoorbeeld met inparkeren op het erf schade maken aan uw andere auto, deze schade is dus niet gedekt. Mits de verzekeraar een sistercar clausule biedt, of dit het geval is verschilt per verzekeraar. Tevens zijn er verzekeraars die hier uitzonderingen op na houden, bijvoorbeeld als de aanrijding plaatsvindt op eigen terrein.

Auto’s bij andere verzekeraar verzekerd

Beide auto’s moeten op dezelfde naam staan om gebruik te maken van de sistercar clausule. Overigens hoeft u niet beide auto’s bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Wel is het uiteraard dan van belang dat beide verzekeraars een sistercar clausule bieden. Indien dit niet het geval is wordt er gekeken met welke auto u schade heeft gemaakt en bij welke verzekeraar deze auto ondergebracht is.

Overigens bent u vaak voordeliger uit om beide auto’s bij dezelfde verzekeraar onder te brengen, doorgaans kunt u profiteren van dezelfde no-claim korting op beide auto’s. Indien u geïnteresseerd bent in de sistercar clausule, raden wij u aan de polisvoorwaarden van verzekeraars goed door te nemen. Daarnaast kan de hoogte van de premie inclusief de no-claim korting een doorslaggevende factor zijn om beide auto’s bij dezelfde verzekeraar onder te brengen.