Stormschade en autoverzekering

Stormschade en autoverzekering

Stormschade is ontzettend vervelend en kan financieel flink in de papieren lopen. Valt er een boom op de auto? Er bestaat een groot risico op flinke schade of zelfs een total-loss situatie. Wat dekt de autoverzekering bij stormschade en wanneer is er eigenlijk sprake van storm? Het zijn belangrijke vragen, aan de hand waarvan u na kunt gaan wat u van de verzekeraar kunt verwachten. Bovendien helpt het u op voorhand bij het maken van een keuze voor de juiste autoverzekering.

Dekking tegen stormschade binnen de autoverzekering

De WA autoverzekering biedt standaard geen dekking tegen stormschade. Er is slechts sprake van dekking voor schade die u toebrengt aan anderen, schade aan de eigen auto kunt u alleen laten vergoeden wanneer iemand anders daarvoor verantwoordelijk is. Dit valt dan namelijk binnen de verzekering van de tegenpartij.

Wenst u een dekking tegen stormschade? U kunt dan gebruik maken van de WA Beperkt Casco dekking of de WA Allrisk autoverzekering. In de beide gevallen is er sprake voor dekking bij stormschade. Houd er rekening mee dat er eventueel sprake kan zijn van een eigen risico. U dient dan eerst zelf een deel van de schade te betalen, voordat de verzekeraar zal uitkeren.

Wanneer is er sprake van storm?

sprake-stormOm stormschade te kunnen claimen binnen de autoverzekering dient er uiteraard sprake te zijn van storm. Het KNMI spreekt van storm zodra er minimaal windkracht 9 staat, de verzekeraars zijn over het algemeen wat meer coulant. Zij gaan uit van minimaal windkracht 7. Vanaf dat moment kunnen er dakpakken of boomtakken losraken, die schade kunnen veroorzaken aan de auto. Bij stormschade is het altijd verstandig om contact op te nemen met uw verzekeraar en na te gaan wat er mogelijk is.