Te oude leeftijd voor autoverzekering?

Te oude leeftijd voor autoverzekering?

Het kan voorkomen dat u bij een bepaalde leeftijd te maken krijgt met een premieverhoging, slechtere voorwaarden of eventuele weigering van de voortzetting van uw polis. Men denkt dat automobilisten in deze leeftijdscategorie meer schades veroorzaken dan automobilisten tussen bijvoorbeeld 28 en 65 jaar. Echter is uit cijfers gebleken dat deze doelgroep niet meer schades claimen dan automobilisten tussen de 28 en 65 jaar.

Ook komt het bij andere verzekeringen voor dat u te maken krijgt met leeftijdsdiscriminatie. Zo kan dit voorkomen bij bijvoorbeeld een reisverzekering of zorgverzekering. Echter hoeven premieverhogingen of slechtere voorwaarden niet geaccepteerd te worden.

Wat kunt u doen?

leeftijd-blogEr zijn tal van andere verzekeraars welke geen premieverhoging hanteren bij het ouder worden van de bestuurder. Het wordt dan ook aangeraden om een eventuele overstap te maken. Uiteraard is het van belang dat u van dezelfde dekking blijft genieten, bekijk daarom goed uw oude voorwaarden zodat u weet wat u wilt verzekeren bij een eventuele nieuwe verzekeraar. Wellicht komt u ook zaken tegen die u juist verzekerd wilt hebben maar waarvoor u nog niet verzekerd was. Denk van tevoren goed na over de zaken die u gedekt wilt hebben, deze kunt u dan meenemen in de polis van uw nieuwe autoverzekering.

Waarop moet ik letten?

Zoals hierboven vermeld is het verstandig om goed na te denken over dat geen wat u gedekt wilt hebben. Uiteraard begint dit met de verzekeringsvorm, wilt u een WA, WA plus of All Risk dekking. Deze keuze is afhankelijk van de leeftijd van uw voertuig. U kunt naast het afsluiten van een autoverzekering ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Denk hierbij aan een no-claim beschermer, deze beschermt uw schadevrije jaren in geval van een schadeclaim. Wellicht gaat u met de auto op vakantie? Dan is het belangrijk om na te denken over een aanvullende module voor dekking in het buitenland.

Neem na het vergelijken van de diverse verzekeraars goed de polisvoorwaarden door. Deze staan doorgaans in PDF formaat op de websites van de verzekeraars. In deze documenten vindt u tevens belangrijke uitzonderingen in bepaalde situaties, erg belangrijk!