Tweede gezinsautoregeling

Tweede gezinsautoregeling

De naam tweede gezinsautoregeling verklapt het waarschijnlijk al een beetje, de regeling heeft dan ook betrekking op de tweede auto binnen het gezin. Maar wat houdt deze regeling precies in en welke voorwaarden zijn hier aan verbonden?

Hoe werkt dit?

De premie van een autoverzekering is persoonsafhankelijk en wordt berekend aan de hand van meerdere factoren, als onder andere postcode en type auto. Echter is een nog veel bepalender factor en dat is de bestuurder. De verzekeraar kijkt namelijk naar de schadevrije jaren van een bepaald persoon. Het kan dan ook zo zijn dat u met dezelfde postcode en dezelfde auto een veel hogere premie betaald dan uw buurman. Door schadevrije jaren op te bouwen is het mogelijk een korting op te bouwen, dit wordt ook wel de no-claim korting genoemd.

Hoe hoog deze korting is wordt door de verzekeraar bepaald en is dan ook afhankelijk van waar u de auto verzekerd heeft, maar soms kan deze wel oplopen tot 85 procent. U zult dan ook begrijpen dat dit een behoorlijk premie verschil kan opleveren. In principe geldt de korting voor 1 auto, ook al bent u in het bezit van een tweede auto. Maar gelukkig zijn er ook verzekeraars die een tweede gezinsautoregeling bieden. Met deze regeling mag u dus wel 2 auto’s verzekeren met dezelfde no-claimkorting, in plaats van onder aan de ladder beginnen.

Auto partner of kind

tweede-auto-blogDe meeste verzekeraars die een tweede gezinsautoregeling aanbieden staan het ook toe dat uw partner ook gebruik mag maken van de no-claim korting die u heeft opgebouwd. Echter is dit niet zomaar altijd van toepassing, dit gegeven kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden. Daarentegen is het bijna nooit toegestaan dat uw kind van dezelfde korting gebruik mag maken. Uw verzekeraar heeft in de polisvoorwaarden vermeld hoe zij hiermee omgaan. Kijk ook direct naar andere beperkende voorwaarden.