Uw auto tijdelijk verzekeren

Uw auto tijdelijk verzekeren

Voor ieder voertuig dat u bezit bent u verplicht een autoverzekering af te sluiten, op een paar uitzonderingen na. Wellicht heeft u een nieuwe auto gekocht en wilde u uw oude auto niet inleveren maar zelf verkopen doordat dit een hoger bedrag zou opleveren? Hierdoor loopt u het risico dat u twee voertuigen tegelijkertijd bezit, echter dient u beide voertuigen te verzekeren. Er bestaat immers een kans dat u uw oude voertuig nog niet verkocht heeft, maar wel uw nieuwe voertuig in bezit heeft.

Tweede gezinsautoregeling

Twee auto’s verzekeren terwijl u er maar één gebruikt is natuurlijk een vrij dure aangelegenheid. Sommige autoverzekeraars zijn bereid om uw auto enige dagen te dekken, maar u dient de auto dan wel snel te verkopen. Gaat dit langer duren of wilt u verzekeraar dit niet dan is het verstandig te kijken naar een verzekeraar met een tweede gezinsautoregeling.

tijdelijk-verzekerenU bouwt jaarlijks schadevrije jaren op. Heeft u al meerdere schadevrije jaren opgebouwd dan profiteert u van no-claimkorting. Hoe hoog deze korting is verschilt per verzekeraar, maar ligt doorgaans op een korting van maximaal 80 procent. Met een tweede gezinsautoregeling kunt u beide voertuigen verzekeren tegen de no-claim korting die u heeft opgebouwd. Dit scheelt aanzienlijk veel, zeker als de korting op twee auto’s geldt. Daarom adviseren wij u met twee auto’s of wanneer u een auto nog tijdelijk moet verzekeren te letten op de tweede gezinsautoregeling, niet elke verzekeraar biedt deze regeling namelijk aan.

Met een premievergelijking kunt u precies zien wat de verzekeraar in uw situatie voor één auto zou hanteren. U kunt dan op de website van de verzekeraar kijken of zij een tweede gezinsautoregeling aanbieden. Indien dit het geval is weet u direct waar u beide auto’s het voordeligst kan onderbrengen.