Vergelijkers en verschil in premie

Vergelijkers en verschil in premie

Er zijn tegenwoordig veel vergelijkers te vinden op het internet. Of het nou gaat om een vergelijker voor autoverzekering, reisverzekeringen of uitvaartverzekeringen, u vindt in bijna elke branche handige overzichten. Deze vergelijkers hebben een verbinding naar een tussenpartij welke de premies behouden van diverse verzekeraars. Deze premies worden getoond na het maken van een berekening via onze tool.

Tussenpartij

tussenpartij-blogEr wordt door vele beweerd dat diverse vergelijkers op het internet andere premiebedragen tonen. Dit is vreemd zou u denken, gezien de premie’s toch echt bij de verzekeraars vandaan komen. De maandelijkse premie kan echter verschillen op dagelijkse basis, dergelijke partijen veranderen hun prijsopgave continue. De tussenpartij ontvangt echter niet elke verandering op dagelijkse basis, deze database wordt een aantal keer per maand ge-update. Hierdoor kan er een klein verschil ontstaan in de getoonde premies op onze site en de getoonde premie op de site van de verzekeraar.

Naast het verschil wat hierboven besproken is verschilt ook de invoer per verzekeraar. Neem FBTO bijvoorbeeld, u kunt bij hen een kilometrage instellen t/m 12.000 kilometer per jaar. In onze tool kun je echter een selectie doen van 10.000 t/m 12.000, hierdoor zit er wederom een klein verschil in de getoonde premies.

Helaas is het erg lastig om dit op elkaar af te stellen daar verzekeraars allen andere variabelen gebruiken. We hebben dus gekeken welke variabelen het meeste terugkomen bij alle partijen, deze hebben we vervolgens gebruikt voor het invoerveld in onze tool.

Checken

Controleer de premiebedragen goed alvorens u een verzekering afsluit. U wilt immers niet voor verassingen komen te staan bij ontvangst van uw polisblad. Kijk goed naar de premie op de website van de verzekeraar zelf, hier kan, zoals boven besproken namelijk een klein verschil inzitten!