Vergoeding hagelschade door autoverzekering

Vergoeding hagelschade door autoverzekering

Hagelbuien kunnen soms behoorlijk fel zijn. Wanneer dit het geval is willen de hagelstenen ook weleens auto’s beschadigen. Dit geldt dan voornamelijk voor de carrosserie, ook wel het koetswerk genoemd. Dit is het bovenstel van de auto. Bij hagelschade gaat het meestal om deuken in bijvoorbeeld de kofferbak, de motorkap of bovenop het dak. Ook kunnen er door hagel soms flinke krassen in uw carrosserie ontstaan.

Hagelschade

hagelschade-vergoeding-blogHagelschade wordt niet standaard vergoed door uw autoverzekering. Meestal heeft u hiervoor een extra module nodig. Zo is het mogelijk dat hagelschade valt onder een module die over natuurrampen of brandschade gaat. Deze module zit meestal inbegrepen bij een Allrisk of WA plus verzekering. Bij hagelschade zult u eerst uw eigen risico moeten opmaken. De overige kosten zal uw verzekering vergoeden, indien u een Allrisk of WA plus verzekering hebt afgesloten. Hagelschade gaat in de meeste gevallen niet van uw no-claim korting af zodat het niet uw schadevrije jaren beïnvloedt. De schade is dan ook buiten uw schuld om ontstaan.

WA-verzekering dekt geen hagelschade

Belangrijk om te weten is dus dat een gewone WA-verzekering hagelschade niet dekt. Deze verzekering dekt alleen schade aan anderen en dus niet hagelschade aan uw eigen auto. Ook is het slim om de schade te laten repareren door een reparateur waar uw verzekeraar afspraken mee heeft. Dit leidt vaak tot een lager eigen risico en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Als uw auto hagelschade heeft is het dus slim om dit eerst even uit te zoeken.

In het verleden kon hagelschade u nogal op kosten drijven. Behalve het uitdeuken van de auto moest de lak vaak ook worden overgespoten. Tegenwoordig is dat met lichtere hagelschade niet meer het geval. De techniek die voor het uitdeuken gebruikt wordt, tast de lak niet aan waardoor het overspuiten is komen te vervallen.