Verhuizen en autoverzekering

Verhuizen en autoverzekering

Indien u gaat verhuizen zijn er een hoop zaken die uw aandacht vereisen. Doorgaans denken mensen hierbij niet aan hun autoverzekering, toch is het wel belangrijk uw huidige verzekeraar op de hoogte te stellen. Een verhuizing kan namelijk invloed hebben op uw premie. Daarnaast is het mogelijk dat het invloed heeft op andere polissen als onder andere uw inboedelverzekering en opstalverzekering.

Gevolgen voor te betalen premie

Bij een verhuizing is het mogelijk dat de premie voor uw autoverzekering hoger of juist lager wordt. De premie van een autoverzekering wordt namelijk berekend op basis van een aantal factoren, hieronder vallen ook het aantal kilometers dat u jaarlijks aflegt en uw woonplaats.

Het is mogelijk dat u dichterbij uw werk komt te wonen, hierdoor zult u de auto voor kortere stukken gaan gebruiken of wellicht pakt u de fiets. Dit heeft invloed op het aantal kilometers dat u aflegt en minder kilometers betekend dan ook minder premie. Andersom geldt dit natuurlijk ook wanneer u meer kilometers gaat afleggen, in dit geval krijgt u een verhoging van de maandelijkse premie. Tevens is uw adres zeer bepalend voor de hoogte van uw premie. In de randstad zult u meer gaan betalen dan op het platteland. De kans op schade is nu eenmaal vele groter in drukke gebieden.

Verzekeraars vergelijken

verhuizen-blogHet is mogelijk dat al deze factoren ervoor zorgen dat u flink meer premie zult gaan moeten betalen. Hierdoor adviseren wij u ook om verzekeraars met elkaar te vergelijken, wellicht bent u bij een andere verzekeraar toch iets voordeliger uit in uw nieuwe situatie. Ook wanneer u juist voordeel heeft aan uw verhuizing is het toch verstandig verzekeraars te vergelijken, het is mogelijk dat het nog goedkoper kan. Voor elke situatie geldt bij elke verzekeraar een andere premie, het is belangrijk welke verzekeraar het beste aanbod voor uw situatie heeft!