Verschillende betalingstermijnen voor autoverzekering

Verschillende betalingstermijnen voor autoverzekering

Doorgaans bieden vele verzekeraars de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende betalingstermijnen voor de premie van de verzekeringen, waaronder de autoverzekering. Hierdoor heeft de klant dan ook de vrijheid om zelf te bepalen in welke termijn hij of zij de premie wilt afdragen, maar valt er bovendien ook nog een korting te krijgen. Echter mag de verzekeraar zelf bepalen welke betalingstermijnen zij accepteren, dit varieert dan ook per verzekeraar.

Per maand

De meeste consumenten kiezen voor een betalingstermijn van een maand voor de autoverzekering. Hierdoor zijn zij niet in één keer een groot bedrag kwijt, maar kunnen zij de premie die over een jaar betaald dient te worden delen in twaalf maanden.

Per kwartaal of half jaar

Deze vorm wordt door een aantal verzekeraars geboden. Hierdoor dient u of drie keer of 6 keer de maandelijkse premie in één keer te voldoen. Het voordeel hiervan is dat u voor een langere tijd geen premie hoeft te betalen en bovendien brengen de meeste verzekeraars bij deze keuze ook een korting in rekening.

Per jaar

jaar-betalingstermijnU kunt ook voor een betalingstermijn per jaar kiezen. U dient er wel rekening mee te houden dat u hierdoor in één keer een groot bedrag dient te betalen. Verzekeraars hebben echter wel de voorkeur aan een betalingstermijn van een jaar, zij zijn dan ook zeker dat zij dit bedrag ontvangen en niet te maken krijgen met wanbetalers. Hierdoor geven de verzekeraars dan ook een flinke korting op deze jaarlijkse premie. Indien u het bedrag kunt missen is dit dan ook zeker een optie om over na te denken.

Per acceptgiro betalen

Net als vele andere bedrijven is het bij de autoverzekeraars ook gebruikelijk dat zij de premie willen incasseren via een automatische incasso. Toch zijn er consumenten die dit niet appreciëren en de premie liever willen voldoen per acceptgiro. In dit geval is het bij de meeste verzekeraars gebruikelijk dat u dan meteen voor tenminste een half jaar de premie moet voldoen.