Vervelende situaties bij schade

Vervelende situaties bij schade

Het kan natuurlijk voorkomen dat u voor een vervelende situatie komt te staan na een ongeval of bij schade. Financieel gezien kunt u voor verassingen komen te staan indien blijkt dat u niet voldoende gedekt bent. Dergelijke ongevallen kunnen vaak oplopen tot duizenden euro’s welke u zelf dient te betalen.

Juist hierom is het belangrijk om erg goed te letten op de voorwaarden. Zorg ervoor dat u ook op de hoogte bent van uitzonderlijke situaties. Men kijkt vaak alleen naar de basisdekking en eventuele aanvullende modules maar slaan de voorwaarden er verder niet op na. Wij raden te allen tijden aan dit wel te doen!

Een voorbeeld

Meneer Bros koopt een tweedehandse auto welke 5 jaar oud is. Meneer denkt gedekt te zijn middels een aanschafwaarde regeling gedurende de eerste 3 jaar. Echter blijkt na totaalschade dat hij de derde eigenaar is van het voertuig. In de voorwaarden staat dat deze regeling alleen geldt indien u de eerste of tweede eigenaar bent van het voertuig.

Natuurlijk verschilt het erg per aanbieder, maar het blijft bij allen belangrijk om goed na te denken over uw dekking en de voorwaarden goed door te nemen!

Aanvullende verzekeringen

Vervelende-situatiesVeel mensen denken dat alle inzittenden van een voertuig gedekt zijn voor eventuele (blijvende) medische kosten bij een ongeval. Echter zijn wij van mening dat de ‘schade inzittenden’ module voor bijna iedereen een aan te raden module is. Voor enkele euro’s per maand bent u gedekt voor de bestuurder en passagiers bij een ongeval.

Eventuele blijvende medische kosten of inkomstenverlies door een ongeval worden gedekt met deze module. U krijgt de werkelijk geleden schade vergoedt, niet een vaststaand bedrag.

Ik hoor u al denken, ik heb toch al een zorgverzekering? Deze zal inderdaad de kosten dekken van een eventuele operatie en dergelijke, echter dekt deze niet de blijvende kosten door bijvoorbeeld invaliditeit of inkomstenverlies.