Vrije reparatiekeuze autoverzekering

Vrije reparatiekeuze autoverzekering

Gaat u een nieuwe autoverzekering afsluiten en bent u benieuwd naar de eventuele vrije reparatiekeuze, of bent u gewoon benieuwd wat dit inhoudt? Autoverzekeraars hebben vaak afspraken gemaakt met een aantal schadeherstellers, waar u de schade op een voordelige manier kunt laten vergoeden. De autoverzekeraar zal uw schade in principe tot een maximaal bedrag vergoeden. Wanneer u geen vrije reparatiekeuze autoverzekering heeft kan het zijn dat u bij een andere garage bij dient te betalen. De autoverzekeringen met een vrije reparatiekeuze zijn aan de andere kant relatief duurder, aangezien u een deel van de premie betaalt voor de vrije keuze.

Afspraken met schadeherstellers

afspraken-schadeherstellersVeel van de autoverzekeraars hebben afspraken gemaakt met een aantal schadeherstellers, waardoor u daar gebruik van kunt maken wanneer u te maken heeft met een schade. Er is over het algemeen sprake van een netwerk van schadeherstellers, waardoor u uitstekend bij u in de omgeving terecht kunt. U kunt de website van uw autoverzekeraar controleren om te ontdekken waar u naartoe kunt in het geval van een schade. Daarnaast kunt u uiteraard contact opnemen met uw verzekeraar, wanneer u er online niet direct uitkomt. Zij kunnen u meer vertellen over de schadeherstellers, of het feit of u een vrije reparatiekeuze autoverzekering heeft.

Specifieke garage voor reparatie

Indien u de vrije reparatiekeuze in uw autoverzekering heeft kunt u gebruik maken van iedere willekeurige garage, om uw schade te laten herstellen. U heeft op die manier de mogelijkheid om een schadehersteller te kiezen waar u al langer gebruik van maakt, of die zich dichtbij bevind.

Ga aan de andere kant na in hoeverre het voor u van belang is om gebruik te maken van een vrije reparatiekeuze binnen uw autoverzekering. Indien u dit niet heeft en u toch gebruik maakt van een niet aangesloten schadehersteller zal uw eigen risicohoger zijn, of worden niet alle kosten vergoed.