WA autoverzekering

WA autoverzekering

Een autoverzekering kan afgesloten worden met drie verschillende dekkingen, namelijk een WA, WA beperkt casco en volledig casco dekking. De WA dekking is de minst uitgebreide dekking en daardoor ook het voordeligst. Elke auto in Nederland dient verzekert te zijn met minimaal de WA dekking, dit is een wettelijke verplichting.

Dekking

De WA dekking is de basis verzekering voor uw auto. De schade aan het eigen voertuig en zaken zijn uitgesloten, enkel de schade die u met uw auto aan anderen veroorzaakt is gedekt. Doordat dekking aan eigen voertuig en zaken zijn uitgesloten verschilt deze autoverzekering niet veel bij de partijen, enkel de premie is verschillend. Wel zijn er aanvullende dekkingen die een bepaalde verzekeraar interessanter kunnen maken, of bepaalde polisvoorwaarden als dat de verzekering dagelijks opzegbaar is.

WA autoverzekeringen vergelijken

VergelijkenOndanks dat de dekking vrijwel bij alle verzekeraars hetzelfde is doet u er verstandig aan om eerst goed de verschillende WA autoverzekeringen te vergelijken. De premie kan erg divers zijn doordat dit persoonsgebonden op een aantal factoren berekend wordt. Denk hierbij onder andere aan uw leeftijd en uw postcode. De ene verzekeraar kan u een veel goedkopere autoverzekering bieden dan de andere, doordat zij de factoren anders berekenen. Daarnaast zijn er bepaalde voorwaarden die de autoverzekering interessant kunnen maken. Vergelijk dus goed alvorens u een autoverzekering afsluit, dit geldt ook bij de WA dekking.

In onze vergelijk tool is het ook mogelijk de WA dekking bij verschillende autoverzekeraars te berekenen. U ziet na deze berekening direct waar u de goedkoopste, maar ook de duurste WA autoverzekering voor uw situatie kunt vinden. Na deze berekening adviseren wij u ook goed op de website van de verzekeraar te kijken naar de aanvullende voorwaarden.