WA plus autoverzekering

WA plus autoverzekering

WADoorgaans hebben consumenten het over de WA plus autoverzekering als ze over de WA beperkt casco dekking van een autoverzekering spreken, het laatste is dan ook de juiste benaming. Ten opzichte van de WA dekking biedt deze extra dekking voor schade, gezien er ook schade aan het eigen voertuig vergoedt wordt. Wel dient de schade afkomstig te zijn door van buiten afkomende heilen. Naast de WA plus autoverzekering is er ook nog een All Risk autoverzekering, waarvan de juiste benaming WA volledig casco is.

De WA volledig casco is nog uitgebreider gezien deze vorm ook schade vergoedt bij een ongeval waar u zelf aansprakelijk bent. De WA beperkt casco dekking past het beste bij consumenten die een auto tussen de vijf en acht jaar oud zijn, indien de auto ouder is kunt u vaak al beter gaan voor een WA autoverzekering. Echter blijft het een persoonlijke keuze, u bent dus vrij om zelf te bepalen voor welke autoverzekering u wilt kiezen.

WA beperkt casco dekking

Met de WA beperkt casco dekking kunt u dus rekenen op vergoeding van schade afkomstig uit factoren buiten uw invloed om. Hierbij kunt u denken aan schade veroorzaakt door de volgende situaties:

  • Diefstal
  • Loslopende dieren
  • Natuurgeweld
  • Luchtvaartuigen
  • Joyriding
  • Ruitbreuk

Echter dient u nog wel goed de polisvoorwaarden raad te plegen, hierin ziet u precies wat u daadwerkelijk vergoed krijgt.

WA plus autoverzekeringen vergelijken

Indien u wat betreft de dekking uw keuze heeft gemaakt en bijvoorbeeld wilt gaan voor de WA plus autoverzekering, dan adviseren wij u diverse WA plus autoverzekeringen van de verschillende verzekeraars te vergelijken. Kijk goed naar de premie, maar ook vooral naar de geboden dekking. Ook op deze website kunt u meerdere WA plus autoverzekeringen vergelijken.