Waar autoschades herstellen?

Waar autoschades herstellen?

Wanneer u schade aan uw auto oploopt wilt u dit ongetwijfeld laten herstellen. U bent waarschijnlijk geneigd om snel een schadehersteller op te zoeken, of te gaan naar de garage waar u al jaren komt voor bijvoorbeeld de APK-keuring of andere defecten. Maar wanneer het om autoschades gaat die u wilt claimen bij de autoverzekeraar adviseren wij u niet te snel te handelen, maar eerst de voorwaarden te raadplegen. De meeste autoverzekeraars werken samen met aangesloten schadeherstelbedrijven. Mogelijk profiteert u van voordelen door voor een dergelijk bedrijf te kiezen. Maar in sommige gevallen kunt u voor onaangename verassingen komen te staan wanneer u niet voor een aangesloten reparateur kiest.

Aangesloten schadeherstelbedrijven

De meeste autoverzekeraars hebben afspraken met diverse reperateurs door het hele land, dit betreffen met name goedkopere prijsafspraken. Deze prijsafspraken zorgen ervoor dat de verzekeraar er belangen bij heeft dat u hierheen gaat. Om dit te motiveren stellen zij mogelijk bepaalde voordelen of nadelige voorwoorden.

Voordelen of nadelige voorwaarden

Om te beïnvloeden dat u voor een aangesloten reparateur kiest hebben verzekeraars hier voordelen of nadelige voorwaarden voor bedacht. Zo kan een voordeel betreffen dat het eigen risico komt te vervallen of gehalveerd wordt bij keuze voor een aangesloten reparateur. Of dat u tijdens de reparatie profiteert van gratis vervangend vervoer.

Echter kunt u het voordeel van het eigen risico ook als nadeel interpreteren. U betaald juist een eigen risico wanneer u niet kiest voor een aangesloten herstelbedrijf. Bovendien is dit in principe nog niet eens de ergste voorwaarde die we tegen komen. Sommige verzekeraars vergoeden maar een gedeelte of helemaal niets van de schade als u voor een andere reparateur kiest.

Polisvoorwaarden

polisvoorwaarden-schadeHoe uw verzekeraar omgaat met de reparaties van autoschades vindt u in de polisvoorwaarden. Verzekeraars hanteren hier namelijk niet een standaard regel voor. Bij de ene verzekeraar hoeft u nergens naar om te kijken, de ander heeft leuke voordelen en de ander onaangename verassingen. Door de polisvoorwaarden eerst te raadplegen bent u er zeker van dat u voor het juiste kiest.