Waarborgfonds motorverkeer en autoverzekering

Waarborgfonds motorverkeer en autoverzekering

Sommige schades kunt u niet bij de autoverzekering claimen, daarvoor kunt u terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Wat is het Waarborgfonds Motorverkeer

Het Waarborgfonds Motorverkeer is een organisatie die in 1965 is opgericht. Als u schade oploopt aan uw auto door een ander voertuig en de dader is onvindbaar of heeft geen autoverzekering dan is dit niet op de autoverzekering van de dader te verhalen. Voor dit soort schades kunt u dan ook terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. De regel is wel dat de schade veroorzaakt is door een ander motorvoertuig, vandalisme wordt bijvoorbeeld niet vergoedt. Deze schades kunnen zij bekostigen doordat een deel van de WA premies naar hun toegaat.

Voorwaarden

voorwaarden-waarborgfondsOm de schade bij het Waarborgfonds Motorverkeer te kunnen claimen dient u een aantal acties te ondernemen. U moet bijvoorbeeld kunnen aantonen dat u de moeite heeft genomen om de dader te achterhalen. Een politie aangifte is hierbij bijvoorbeeld verplicht. Daarnaast is het van belang dat u zoekt naar getuigen, foto’s maakt en wellicht een advertentie plaatst. De getuigen dienen aan te tonen dat de schade er al was bijvoorbeeld voor het parkeren, bovendien dienen dit minimaal 2 getuigen te zijn. Het is van belang dat u deze zaken binnen 14 dagen regelt. Daarentegen is het claimen van de schade mogelijk binnen 3 jaar, u heeft hier dus ruimer de tijd voor.

Claim indienen

Vaak is het voor de meeste consumenten onduidelijk of de schade vergoedt kan worden door het Waarborgfonds. Daarom adviseren wij u ook eerst een check te doen op schadezonderdader.nl. Indien blijkt dat u in aanmerking komt moet u een aantal persoonlijke gegevens invullen. Daarnaast dient u de formulieren in te leveren waarbij duidelijk is dat u geprobeerd heeft de dader te achterhalen en de aangifte van de politie toe te zenden