Wanneer wordt mijn aanvraag voor de autoverzekering geaccepteerd?

Wanneer wordt mijn aanvraag voor de autoverzekering geaccepteerd?

Zodra u een autoverzekering afsluit wordt de aanvraag niet direct geaccepteerd. In veel gevallen wordt er gelukkig wel een voorlopige dekking toegewezen, hierdoor mag u wel alvast direct de openbare weg betreden. Houdt er wel rekening mee dat de voorlopige dekking niet betekend dat u geaccepteerd bent, dit moet nog gebeuren. Ook is het mogelijk dat u geen voorlopige dekking toegewezen krijgt, in dit geval mag u dus niet de openbare weg betreden. Net zolang als dat u bericht krijgt dat uw aanvraag geaccepteerd is.

Definitieve acceptatie

Zodra u definitief geaccepteerd bent krijgt u hier bericht over, in de meeste gevallen per e-mail. Ook krijgt u binnen korte termijn uw polis en groene kaart thuisgestuurd. In enkele gevallen heeft de verzekeraar nog aanvullende gegevens nodig om een definitieve beoordeling te kunnen maken, in dit geval zullen zij contact met u opnemen.

Niet geaccepteerd

niet-geaccepteerd-blogDe verzekeraar is vrij om te besluiten of zij uw aanvraag wel of niet willen accepteren. Het komt dan ook voor dat een aanvraag niet geaccepteerd wordt. De meest voorkomende gevallen zijn negatieve schadevrije jaren en/of wanbetaling. Echter zijn er gigantisch veel redenen waarop de verzekeraar kan besluiten dat u een te groot risico voor hun bent. Bij de ene verzekeraar weegt een bepaalde reden net iets zwaarden dan bij een ander. Mogelijk kunt u in dit geval dan ook bij een andere verzekeraar terecht. Echter wegen sommige risico’s bij alle verzekeraars zwaar, waardoor u enkel nog terecht kunt bij een risicoverzekeraar als bijvoorbeeld Rialto Verzekeringen. Alleen is de premie bij deze verzekeraar dermate hoog dat wij u adviseren het eerst bij alle mogelijke autoverzekeraars te proberen.

Mocht de aanvraag niet geaccepteerd zijn probeer dan altijd de reden te achterhalen, meestal staat dit vermeld. Mocht dit niet het geval zijn kunt u hierover contact opnemen met de verzekeraar. Want de reden van weigering kan soms heel onschuldig zijn en verholpen worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan het verbeteren van de beveiliging van uw auto. Deze kleine investering kan er wellicht voor zorgen dat de aanvraag alsnog geaccepteerd wordt.