Zo verzekerd u de auto goed

Zo verzekerd u de auto goed

Een verkeerde autoverzekering kunt u duizenden euro’s per jaar schelen bij vergoedingen van schades. Let daarom goed op wat welke verzekeringsmaatschappij precies wel en niet dekt. Daarmee voorkomt u dat u voor flinke teleurstellingen komt te staan. Bij de aankoop van een nieuwe auto, is een allrisk verzekering verstandig, maar niet iedere allrisk verzekering keert tijdens het eerste jaar de volledige nieuwwaarde uit. Dat kan een enorme domper zijn. Ook kennen verzekeraars verschillende dagwaardes, vervangingswaardes en zelfs nieuwwaardes van dezelfde auto’s.

Verschillende WA-verzekeringen

Een ander punt bij het afsluiten van de juiste autoverzekering is de WA-verzekering. De kale WA dekt alleen schade die u aan anderen veroorzaakt. Uw eigen schade is dus niet gedekt, ook al dacht u misschien van wel. Laat u daarom goed voorlichte over welke vormen van WA-verzekeringen er zijn. WA-casco bijvoorbeeld keert ook glasreparatie en glasvervanging uit bij ruitschade, ook als dat door bijvoorbeeld een steentje op uw voorruit komt.

Premies en no-claimbeschermer

Ook de premie kan nogal wisselend zijn bij verschillende verzekeraars en vergeet daarbij niet de schadevrije jaren die u opbouwt. Als u over wilt stappen naar een andere verzekeraar, kunt u die niet altijd meenemen, zeker niet als uw no-claimbeschermer aan staat en u schade heeft gehad.

Onderzoek en overleg

onderzoek-overleg-blogHet loont altijd de moeite om even op internet rond te kijken welke verzekeringen er allemaal zijn en welke echt nodig zijn. Op diverse websites staat daar genoeg informatie over. Ook kunt u met familie en vrienden overleggen over hun autoverzekering en over welke ervaringen zij met autoverzekeringen hebben. Twee weten altijd meer dan een. Laat u niet verleiden tot het afsluiten van een verzekering bij de dealer zelf, tenzij u zeker weet dat het een prima dekking is die zij bieden en bovendien een goede premie bieden.